close
Menu

John Deere kommer med nye mejetærskere i S700-serien

Den automatiske mejetærsker

John Deere kommer med nye mejetærskere i S700-serien

Zweibrücken, 22. juni 2017 – John Deeres mejetærskere og skæreborde byder i 2018 på teknologiske løsninger til høst af korn hele vejen igennem maskinen på forkant med udviklingen. Med fire nye mejetærskere i S700-serien – model S770, S780, S785 og S790 – opnås betydelige forbedringer i form af ”intelligent” teknologi, førerkomfort og datahåndtering.

Den nye S700-serie er en videreudvikling af de velafprøvede mejetærskere i S600-serien, som kom på markedet i 2012, og omfatter de sidste nye automatiske løsninger til høstarbejdet. Mange af ændringerne gør det nemmere for føreren, idet mejetærskeren selv kan foretage de nødvendige justeringer, mens den arbejder.

”De nye mejetærskere i S700-serien er et resultat af de forbedringer, som vi har indført på de foregående modeller, for at optimere og automatisere høst af både korn og store kerner”, fortæller John Deeres produktchef for mejetærskere, Carsten Heftrig. ”Vi har generelt forbedret den intelligente funktion af mejetærskerne, idet vi har automatiseret endnu flere justeringer og kalibreringsopgaver. Vi har også øget levetiden og produktiviteten for skærebordene og derved opnået en løsning, der sikrer endnu bedre udbytte af høstarbejdet sammenlignet med de andre muligheder, der i dag er til rådighed på markedet”.

For at gøre det nemmere for førerne at udnytte de nye mejetærskere i S700-serien maksimalt har John Deere tilføjet den næste generation af den interaktive mejetærskerjustering (ICA2). Når maskinens indstillinger af f.eks. fremkørselshastighed, kornkvalitet og spild samt renvare er optimeret med ICA, ændrer ICA2 automatisk indstillingerne, så den foruddefinerede kvalitet holdes konstant. Ifølge en undersøgelse, der er gennemført af universitet i Göttingen i Tyskland, kan ICA i gennemsnit give 20 % bedre udnyttelse af mejetærskerens indbyggede kapacitet.

Den største fysiske forskel, som kunderne vil kunne se i de nye mejetærskere i S700-serien sammenlignet med tidligere modeller, er kabinen. Det begynder med det nye CommandPRO joystick, som har op til syv individuelt programmerbare genvejsknapper, så de mest brugte funktioner kan skræddersys efter behov. Nuværende brugere af John Deeres udstyr vil kunne nikke genkendende til designet, der er fælles med de nye traktorer model 6230R og 6250R, mens nye vil sætte pris på de letforståelige farvekoder og betjeningselementerne med baggrundsbelysning.

Kabinens nye GSD 4600 skærm er også meget brugervenligt. ”Det fungerer ligesom trykskærmen på en smartphone. Som noget helt nyt skal der bare swipes for at gå fra skærmbillede til skærmbillede”, fortæller produktspecialist Kevin Etienne. ”Displayet er nemt at tilpasse, så det passer til føreren, forholdene eller det arbejde, der skal udføres”.

Ud over mejetærskerne lancerer John Deere også de nye Premium Flow skæreborde i 700PF-serien med skærebredder fra 6,7 til 12,2 m. De vil blive udstyret med 760 mm indføringssnegle, der med deres imponerende kapacitet kan håndtere store mængder materiale. Derudover er det nye skærebord med indføringsbånd model 700D undergået adskillige forandringer, så det kan bruges til høst af høj raps, herunder snegle i stor diameter, stærkere glidekoblinger og forbedrede tætninger.

Lige siden Zweibrücken først lancerede S-serien i 2012, er udstyret blevet opdateret adskillige gange, herunder nyt indføringshus med 4 kæder, otte-vinget indføringsaccellerator, aktiv broisolering, nye rensesolde, større motorkraft samt en transporthastighed op til 40 km/t for både hjul og bælter. Alt udviklet med henblik på at gøre mejetærskeren endnu mere effektiv og et resultat af det udviklingsarbejde, som er udført af John Deeres europæiske udviklingsafdeling for høst af afgrøder i Zweibrücken, Tyskland. Med denne nye serie har fokus været på automatisering.

”Hvis noget er nemt at bruge, bliver det brugt, og det er det, vi har opnået med denne nye mejetærsker i denne serie”, uddyber Chris Wigger, John Deeres vicepræsident for salg og markedsføring af Landbrug- & Have og park maskiner, Region 2. ”Med 24 automatiske funktioner, 11 i basisudstyret og 5, der udelukkende udbydes af John Deere, fortjener S700-serien sin nye betegnelse: den automatiske mejetærsker”.